BEN & EPB

Een moderne woning heeft een steeds lagere warmte behoefte, maar een stijgende nood aan warm water comfort. Het is belangrijk dat je daarom kiest voor een warmtepomp die beiden aan een zo hoog mogelijk rendement kan produceren. De Thermia Atlas kan gelijktijdig de woning verwarmen, en ondertussen aan hetzelfde rendement van de vloerverwarming sanitair warm water aanmaken. Dit noemen we Heet Gas Water (HGW) techniek. Dit zorgt voor een tot 20% lager verbruik.

Door de toepassing van een geothermische warmtepomp kan het E-peil ook tot een 23 tal punten dalen. Als je nu een warmtepomp installeert, kan je al zorgeloos genieten van alle comfort, en als je later ook nog eens fotovoltaische zonnepanelen bijplaatst, kan je zo komen tot een Bijna Energie Neutrale (BEN) woning, zodat je woning zelfs na 20 jaar nog up to date zal zijn.

De warmtepomp in de EPB

Met een geothermische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming zal je altijd een beter resultaat behalen dan een luchtwarmtepomp, en bovendien kan je hier ook passief mee koelen. Passieve koeling zorgt niet voor een E-peil verhoging (het E-peil dient zo laag mogelijk te zijn), en houdt de goed geïsoleerde woning op een zeer aangename temperatuur, zonder de nadelen van een klassieke airco.

Met ons warmtepompsysteem scoor je niet enkel goed in de EPB, maar zorg je voor een optimaal comfort in de woning, jarenlang.

Bijna energie neutraal BEN

Tegen 2021 zouden alle nieuwbouw woningen bijna energie neutraal moeten zijn. Als je nu reeds goed isoleert en een warmtepomp installeert, kan je later nog zelf electriciteit opwekken, zodat in de nabije toekomst, ook jouw woning BEN is. Download hier je gratis BEN gids

Een warmtepomp bestaat uit verschillende componenten, de warmtepomp zelf, de bron en het afgiftesysteem. Elk element heeft zijn invloed op het jaarrendement, en dit weerspiegelt zich in de EPB. Een correcte opbouw van de installatie is eigenlijk belangrijker dan de hoogste COP waarde. Al onze materialen zijn perfect op elkaar afgestemd.

De Thermia warmtepomp is volledig ontworpen om een zo hoog mogelijk jaarrendement te behalen. Scrollcompressor, weersafhankelijke regeling zonder buffer, standaard voorzien van een tap water stratificatie voor aanmaak sanitair warm water (TWS techniek), en optioneel een heet gas wisselaar om de eerste hitte uit de compressor rechtstreeks af te voeren naar de boiler, zodat het rendement voor zowel de vloerverwarming als de aanmaak sanitair warm water stijgen. Door de eventuele toepassing van een extra naregeling op uw vloerverwarming kan uw E-peil nog een extra 2 punten zakken.

Danfoss heeft een zoneregeling speciaal ontwikkeld om optimaal samen te werken met zowel vloerverwarming, als de passieve vloerkoeling: Danfoss Icon. Deze bestaat zowel bedraad, als draadloos en kan in optie ook bediend worden via je smartphone. Zo kan je alles optimaliseren en ook de koeling volledig regelen. Zodra de koeling start lopen de slaapkamers mee open en de badkamer dicht. Met een zoneregeling kan je nog een 2-tal punten scoren in de EPB.