Over Ecoterm

Ecoterm Gebouwen

De passie voor warmtepompen begint reeds in de jaren ‘70 bij vader Lucien Van de Velde. Tijdens de eerste oliecrisis plaatst hij de eerste warmtepompen. Als 12 jarige, mag zoon Luc Van de Velde, de eerste keer mee op onderhoud. Vader zegt : “Zoon, het laatste wat je moet controleren, is een onderdeel waar Danfoss op staat.”

In 1999 richt Luc Van de Velde Ecoterm op, met de bedoeling vanaf dan enkel nog warmtepompen te bouwen en plaatsen. Deze werden met het oog op betrouwbaarheid, zo veel mogelijk opgebouwd uit Danfoss componenten.

In 2001 stapt schoonbroer Edwin de Mey mee in het verhaal. Zijn doorgedreven kennis en liefde voor (koel)techniek brengt ons terug enkele niveau’s hoger.

In 2005 plaatsen we meer dan 30 warmtepompen per jaar, en met het oog op de naderende EPB- regelgeving in 2006, besluiten we over te schakelen van zelfbouw naar een betrouwbare totaal leverancier: Danfoss. Danfoss koopt in 2005 het Zweedse Thermia, en zo starten we met de plaatsing van de Zweedse Thermia/Danfoss warmtepompen.

Ecoterm Opleidingslokaal

In 2012 krijgen we de kans om de Thermia warmtepompen in België te verdelen onder de Danfoss vlag. Aangezien we toen reeds onze eigen warmtepompen leverden aan een 10 tal installateurs kunnen we al snel heel wat warmtepompen verzetten.

In 2013 verhuizen we naar het industrieterrein te Lokeren. Danfoss ontwikkelt samen met Thermia de beste geothermische modulerende warmtepomp op de markt: de Thermia Mega.

2018 besluit Danfoss niet meer onder eigen naam de warmtepompen te verkopen, en de benaming gaat terug over naar het Zweedse Thermia. Vanaf dan zijn we officieel Thermia verdeler in België.

Ondertussen telt ons team 15 Thermia warmtepomp specialisten, jaarlijks plaatsen we zelf meer dan 120 installaties, en begeleiden we ook vele installateurs met hun installaties. Dankzij onze 50 jaar ervaring kunnen we ook U als installateur ondersteunen. Meer hierover vind je op Thermia Warmtepompen

Particulier

Ontwerp, plaatsing en onderhoud van uw warmtepompsysteem. Alles met eenvoud en ervaring, zodat ook uw installatie de komende jaren optimaal rendeert.

Industrie

Hoe groter het gebouw, hoe groter de mogelijke besparing. Vermogens tot 1344kW zijn mogelijk.

Installateur

Ontwerp en leveren van alle materiaal, de installateur voert alles uit onder onze begeleiding. Wij doen de opstart. Meer info : Thermia Warmtepompen

Dimensionering

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij uw installatie perfect dimensioneren. Vloerverwarming, warmtepomp en warmtebron worden perfect op elkaar afgestemd.